Betegszállítás, ahol valóban a beteg az első

aug 15, 2023 | Betegszállítás

A betegszállítás alapvetően kettő fajta lehet, az egyik a térítéses, a másik pedig a térítésmentes, ami az egészségbiztosítás keretein belül jár a betegnek.

Milyen szolgáltatást jelent a betegek szállítása?

Amellett, hogy a betegek eldönthetik, melyik szolgáltatást veszik igénybe, tisztázni kell a betegszállítás fogalmát is. A laikusok talán egy kalap alá veszik a mentőszolgálatot és a betegszállítást, pedig a kettő nem jelenti ugyanazt a tevékenységet.

Mentőt akkor hívunk, ha egészségügyi vészhelyzet, baleset adódik és sürgősen szükség van a helyszínen szakemberek közreműködésére. Háztartási baleset, rosszullét vagy autós ütközés, ezek mind olyan szituációk, amikor a mentőszolgálat számát kell tárcsázni.

betegszállítás pest megye

Ezzel szemben a betegek szállítását nem a mentősök végzik. Az egészségbiztosítás által finanszírozott szállítást orvos, illetve egészségügyi dolgozó rendeli meg. A magánmentőt a beteg bármikor igénybe tudja venni, a szolgáltatás által meghatározott árakon és kereteken belül. Azoknál az eseteknél, ahol a beteg nem igényel orvosi felügyeletet, elegendő a szállítás.

A szolgáltatásért ugyan fizetni kell, de a beteg cserébe maga szintű ellátást kap, ami a mai egészségügyben sajnos ritka dolog. A szállítás modern, tiszta, kényelmes és teljesen felszerelt járművel történik. A páciens egyedül utazik, nincsenek más betegek a járműben, de akár egy hozzátartozója el is kísérheti.

A beteg nemcsak az utazás alatt részesül különleges bánásmódban, de a szállítás után is. A kísérő ápolók a lehetőségekhez képest soron kívüli bejutást, illetve meggyorsított sorra kerülést biztosítanak a célintézménybe.

Megéri saját költségek szállítást kérni?

Sajnos a betegellátásban számos hiányosság tapasztalható. A magánmentőkben ezek a hiányok nincsenek jelen. Tiszta, új, felszerelt autókkal közlekedünk, segítőkész, lelkes, felkészült munkatársakkal dolgozunk. Soha nem késünk, az etikai és egészségügyi normákat betartva látjuk el a feladatainkat. Nem teszünk különbséget a szállítás oka, célja alapján, nem kivételezünk a betegek között senkivel. Hívhat minket, ha magánjellegű program, utazás, reptéri transzfer vagy orvosi intézmény látogatása miatt van szüksége a járművünkre és a kollégáink támogatására.

Ne érezze zavarban magát, ha nem a soron következő orvosi vizsgálat miatt hív minket! Nem a kórház az egyetlen, ahová szállítunk ügyfeleket. Rugalmasan állunk a feladatokhoz is.

betegszállítás pest megye

Gyakran előfordul, hogy a beteg hozzátartozói valamilyen eseményt szerveznek, ahová a beteg nem tud egymaga eljutni. A tömegközlekedés vagy a taxi nem jöhet szóba, mert veszélyes, kényelmetlen a beteg állapota miatt. Egy felszerelt járművel azonban nem jelent problémát az utazás. Oda és vissza utakra is ajánljuk a szolgáltatásainkat.

A betegek között nem ritka, hogy külföldre utaznak gyógykezelésre, speciális, itthon nem elérhető gyógymód vagy híres szaktekintély miatt. Az utat repülővel a  leggyorsabb megtenni, a reptérre viszont velünk a legegyszerűbb kijutni.

A térítéses betegszállítás Pest megyében is jelen van és kiemelkedő színvonalon igénybe vehető. Mi segítünk minden ügyfélnek a megjelölt helyszínre eljutni. A fekvő és az ülő betegeknek is empátiát, kényelmet és biztonságot tudunk nyújtani a szállítás teljes ideje alatt.

Mindenki megérdemli, hogy tisztességes bánásmódot, tiszteletet és kiemelkedő szakmai ellátást kapjon betegként. Ezt a cél minden egyes alkalommal kitűzzük magunk elé és maradéktalanul teljesítjük is. Hívjon minket a nap bármelyik órájában, ha szállításra van szüksége!