Milyen esetekben érdemes a magán betegszállítást választani?

nov 21, 2022 | Betegszállítás Budapesten

A magán betegszállítás remek megoldás sürgős esetekben, vizsgálatra történő utazáshoz vagy a beteg kórházból való hazaszállításához. Keressen minket Ön is!

Amikor baleset történik vagy valaki hirtelen rosszul lesz, fontos, hogy mielőbb segítséget hívjunk. Emberi életek másodperceken is múlhatnak, ezért nincs idő késlekedni, csak az számít, hogy minél előbb orvoshoz jusson a beteg. Vannak olyan helyzetek, amikor érdemes inkább a magán betegszállítást választani, mert adott esetben gyorsabb, kényelmesebb és nem kevésbé megbízható. Nézzük, mik ezek a helyzetek!

Ha nincs idő várni

Azt, hogy milyen gyorsan ér ki a helyszínre a mentő, sok tényező befolyásolja. Elengedhetetlen, hogy a betegek között rangsoroljanak az esetek súlyossága alapján, azonban így is előfordulhat, hogy a nagy leterheltség miatt nincs idő megvárni, amíg a mentőszolgálat a helyszínre érkezik. Ilyenkor érdemes egy magán betegszállítóhoz fordulni, ahol gyorsabban tudnak gondoskodni a sérült vagy beteg szállításáról.

Ha az eset nem életbevágó, de mielőbbi megoldásra van szükség

Vannak olyan helyzetek, amik nem életveszélyesek, de rendkívül kellemetlenek vagy nagy fájdalommal járnak. Ilyen lehet például egy végtagtörés vagy egy súlyos fogfájdalom. Ha nem megoldható a beteg saját személyautóval történő szállítása, akkor nem éri meg várni, a minél gyorsabb ellátás érdekében célszerű a magán betegszállítást választani.

Ha vizsgálatra kell menni

Egy fekvőbeteg szállítása mindenképpen speciális eszközöket kíván, de sokszor még egy ülni tudó beteg sem szállítható egy egyszerű személyautóval. A magán betegszállításnak köszönhetően azonban nem kell sem ismerőstől szívességet kérni, sem a mentőszolgálatra várni.

Kórházból történő hazaszállítás

A betegek kórházból történő hazaszállítás sosem élvez elsőbbséget, ám a magán betegszállításnak köszönhetően senkinek nem szeret órákig várakoznia.

Amennyiben többet szeretne megtudni a budapesti betegszállításról, forduljon hozzánk bizalommal és kérje munkatársaink részletes tájékoztatását! Gyorsan és megfizethető áron állunk rendelkezésére.